Home Kategorie Ludzie Bracia Golec wydali pilne oświadczenie. Chodzi o ich dzieci i żony, nie jest dobrze

Bracia Golec zdecydowali się wydać oficjalne oświadczenie w sprawie krytyki, która na nich spłynęła, w związku z przyznanym muzykom dofinansowaniem od rządu.

Z uwagi na straty związane z epidemią Ministerstwo Kultury zdecydowało się przyznać braciom rekordowe niemal 1,9 mln zł pomocy. Bracia apelują:

– “Zwracamy się z gorącą prośbą o uszanowanie naszej rodziny i niezastraszanie naszych dzieci, żon oraz wszystkich współpracujących z nami osób.” – napisali.

14 listopada 2020 roku na oficjalnej stronie internetowej Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego pojawiła się lista artystów, którzy zostaną objęci dofinansowaniem od rządu z powodu strat związanych z pandemią koronawirusa. Bracia Golec znaleźli się na jej szczycie z przyznaną kwotą 1 894 670 złotych. Okazuje się, że ich rodzina była z tego powodu zastraszana.

Od kilku dni w sieci internauci pokazują swoje oburzenie na temat dotacji przyznanych artystom, za straty związane z pandemią koronawirusa. Największe wątpliwości wzbudzili adresaci dofinansowań.

Bracia Golec otrzymali rekordowe 1 894 670 złotych. Z uwagi na coraz częściej pojawiające się obraźliwe komentarze i posty na ich temat bracia postanowili po kilku dniach odnieść się do zaistniałej sytuacji gdyż zaczęło robić się naprawdę nieprzyjemnie.

– “Golec Fabryka to nie tylko Paweł i Łukasz, ale przede wszystkim firma zajmująca się działalnością wydawniczą, fonograficzną i organizującą koncertów oraz wydarzeń artystycznych” – rozpoczęli swój wpis Bracia Golec.

-“Przykładem tej ostatniej aktywności jest unikatowe widowisko telewizyjne Symphoethnic, w którym udział wzięło blisko 100 artystów, w tym Orkiestra Symfoniczna. W projektach muzycznych, które realizujemy, zawsze łączymy siły ze sztabem kilkudziesięciu osób, które są najwyższej klasy ekspertami i profesjonalistami – to grono znakomitych muzyków, aranżerów, grafików, techników, inżynierów dźwięku, montażystów, realizatorów wizji i informatyków. To rzetelni i cudowni ludzie, dzięki którym nasza wizja muzyczna może być realizowana” – wyjaśniają Łukasz i Paweł Golcowie.

Bracia Golec w ostatnim czasie musieli zmierzyć się z ogromną krytyką. Internauci mało przychylnym okiem skrytykowali fakt, że to właśnie oni mieli dostać tak wysoką zapomogę w sytuacji, w której szpitale i medycy nie zostali dodatkowo wsparci.

– “Zwracamy się z gorącą prośbą o uszanowanie naszej rodziny i niezastraszanie naszych dzieci, żon oraz wszystkich współpracujących z nami osób. Z wyrazami szacunku, Golec Fabryka” – Jednocześnie wyrazili nadzieje, że zgodnie z obietnicą, otrzymają te pieniądze.

Fani różnorako podeszli do oświadczenia. Wielu oskarżyło braci, że otrzymali świadczenie, bo współpracują z TVP.

Kurs online: Doradca Dietetyki z MEN
Kurs online: Doradca dietetyczny z zaświadczeniem MEN za 49,99 zł w Akademii Dietetycznie Poprawni