Magda Gessler urozmaica sałatkę jarzynową jednym składnikiem, który każdy ma w domu

Magda Gessler dodaje do sałatki jarzynowej jeden wyjątkowy składnik, który każdy z nas ma w domu. Magda Gessler dodaje do sałatki jarzynowej jeden wyjątkowy składnik, który każdy z nas ma w domu.
Przepyszna sałatka jarzynowa z przepisu restauratorki sprawdzi się idealnie, gdy gotowanie zostawiliśmy na ostatnią chwilę. Świąteczna atmosfera sprzyja narastaniu rodzinnych zobowiązań. Co więcej, można sprawić, że danie będzie o wiele lepsze.
Święta są okresem, kiedy nasze mamy i babcie, zamiast korzystania z wolnego okresu, przepracowują się w kuchni. Fakt, że wiele potraw wykonują na ostatnią chwilę, nie powinien nas dziwić. Sałatka jarzynowa, to jeden z klasyków wigilijnego stołu.
Pamiętajmy, by obowiązki domowe, a także świąteczne dzielić pomiędzy wszystkich członków rodziny. Dzięki temu zbliżmy się do siebie i będzie łatwiej wszystko przygotować.
Sałatka jarzynowa jest bowiem obowiązkową pozycją na polskim, wigilijnym stole. Potrawa, choć prosta i banalna, przez każdego jest wykonywana w nieco inny sposób. Magda Gessler zdradziła, jak najlepiej sporządzić świąteczne danie.
Jak podaje krytyczka kulinarna, najważniejsze w sałatce są nie ziemniaki, a warzywa, które powinny być chrupiące. Majonez zaś należy dodać na sam koniec sporządzania dania. Co więcej, wielu kucharzy i kucharek nie zdaje sobie sprawy, że jarzynową powinno przyprawić się także cukrem.
Poza solą i pieprzem niewielu sięga właśnie po cukier. Składnikiem decydującym o niesamowitym smaku potrawy jest musztarda. Należy o tym bezwzględnie pamiętać.
Magda Gessler do sałatki jarzynowej dodaje kurki, bądź gąski. Grzyby nie powinny jednak się “ślinić”. Grzybów nigdy nie znajdziemy w pakowanych sałatkach jarzynowych. A trzeba przyznać, że są one bardzo ciekawym dodatkiem do potrawy.
Wymieniamy wszystkie składniki zalecane przez królową polskiej kuchni. Chodzi o ogórki kiszone, grzybki kurki lub gąski marynowane w occie, jabłka, jaja na twardo, seler, pietruszka korzeń, marchewka, ziemniaki, groszek konserwowy, cebula, majonez, odrobina musztardy, sól, pieprz, cukier.
Ziemniaki gotujemy w łupinkach, marchew, seler i pietruszkę obrane. Następnie wszystkie składniki kroimy w równą kostkę. Dodajemy nasz wcześniej zrobiony majonez, groszek i doprawiamy , wszystko mieszamy. W ten sposób tworzymy naprawdę, wyjątkową sałatkę jarzynową.
Twoja reakcja?





Zostaw swój komentarz