Szok! Tyle zapłacimy za pączka Magdy Gessler. Nie uwierzycie ile kosztuje jeden.

Magda Gessler karierę w gastronomii rozpoczęła lata temu. Jak co roku ogromną burze wzbudzają ceny jedzenia w jej lokalach. W tym roku restauratorka postanowiła podnieść ceny pączków. Ile trzeba zapłacić za jeden?
Jak co roku na miesiąc przed Tłustym Czwartkiem w jej lokalu „U Fukiera” przygotowywana jest oferta słodkości. W tym roku będziemy mogli zjeść m.in. pączki z wiśnią, maliną czy różą. Cena nie jest jednak niska. Za jeden pączek zapłacimy aż 13 zł. W ubiegłym roku w tym samym lokalu te słodycze kosztowały od 8 do 11 zł.
Jakiś czas temu temat wysokich cen ciastek w restauracjach mamy tłumaczyła Lara Gessler. Córka restauratorki przekonywała, że za wysoką ceną stoi świetna jakość.
– „Zakładając, że ktoś mówi, że kosmiczną ceną jest 12 zł za ciastko, które jest zrobione na miejscu z najlepszych składników, a potem pójdzie do jakiejkolwiek sieciowej kawiarni i też zapłaci 12 zł za ciastko, które jest mrożone, a było robione dwa miesiące wcześniej, to ja uważam, że to nie jest duża cena. Na zamówienia nie narzekamy. Wydaje mi się, że żyjemy w czasach, kiedy stawiamy na jakość, więc moim zdaniem dużo lepiej jest wziąć jedno ciastko, które będzie takie, jak powinno” – mówiła jakiś czas temu Lara Gessler w rozmowie z Plejadą. Mimo wysokich cen co roku restauracja „U Fukiera” nie narzeka na brak zamówień.
Doda zdeklasuje konkurencję? Zgłosiła się na Eurowizję. „Oszalałam”.
Źródło: Fakt
Twoja reakcja?





Zostaw swój komentarz