Właściwości tych nasion są tak silne, że koncerny farmaceutyczne wolałyby, żebyś o tym nie wiedział!

Pewnie znasz to powiedzenie: „jedno jabłko dziennie trzyma lekarza z daleka ode mnie”. Jest ono prawdziwe, gdyż jabłka są jednymi z najzdrowszych owoców na świecie.
Jedno jabłko spełnia aż 10% dziennego zapotrzebowania na witaminę C oraz błonnik, a dzięki swoim substancjom odżywczym posiada właściwości przeciwnowotworowe, wzmacnia układ odpornościowy, wspomaga utratę wagi i chroni organizm przed wolnymi rodnikami.
Jabłka zawierają fitochemikalia, witaminy oraz antyoksydanty. Udowodniono nawet, że skórka tych owoców może wspomagać leczenie chorób serca, raka płuc, astmę, otyłość, demencje i chorobę Alzheimera.
Swoje cudowne właściwości zawdzięcza triterpenom, które wykazują silne działanie przeciwnowotworowe i znakomicie chronią przed rakiem wątroby, okrężnicy i rakiem piersi. Równie silne i podobne cechy wykazują pestki zawarte w tych owocach.
Pestki z jabłek i rak
Nasionka, które znajdują się w jabłkach, zawierają dużo witaminy B-17. Występuje ona również w pestkach moreli, kaszy gryczanej, truskawkach i orzechach nerkowca. Witamina B-17 potrafi zatrzymać, a nawet cofnąć rozwój guza, ponieważ razem z antyoksydantami oraz innymi witaminami eliminuje szkodliwe komórki. Zawiera w sobie także śladowe ilości cyjanku, lecz nie ma się czego obawiać, ponieważ w tak małym stężeniu jest on neutralizowany przez ludzkie enzymy.
Dzięki wysokiej zawartości witaminy B-17 warto spożywać pestki z jabłek, gdyż znakomicie chronią nas przed rozwojem nowotworów, a nawet potrafią hamować i cofać rozwój guzów.
Źródło: regainhealthonline.com
Twoja reakcja?





Zostaw swój komentarz