Sprawdź przepis na najsilniejszy, naturalny antybiotyk i ciesz się zdrowiem!

Kurkuma jest jedną z najczęściej stosowanych przypraw na świecie i posiada szereg silnych właściwości leczniczych. Jeśli zmieszamy ją z innym, równie interesującym i smacznym składnikiem otrzymamy silne, naturalne lekarstwo.
Ma charakterystyczny kolor oraz zapach, stosowana jest w leczeniu schorzeń układu oddechowego, pokarmowego, wątroby, zmian skórnych i ran. Ponadto wiele badań wykazało, że kurkuma przydatna jest w leczeniu infekcji, stanów zapalnych, a nawet raka. Dzięki swoim cudownym właściwościom pełni również funkcję naturalnego antybiotyku, a zawdzięcza je głównie kurkuminie, która działa antyoksydacyjnie, zwalcza bakterie, leczy stany zapalne, etc. Stosuje się ją także w leczeniu zapalenia błony śluzowej żołądka oraz rozwijających się na nim wrzodów.
Działanie kurkuminy:
- leczy stany zapalne, przedłuża żywotność komórek i DNA
- ma pozytywny wpływ na błony komórkowe
- korzystnie działa na 700 genów i 160 problemów fizjologicznych
- dzięki właściwościom przeciwzapalnym uśmierza bóle artretyczne(przy stosowaniu 200mg kurkuminy dziennie)
Eksperci twierdzą, że dzięki kurkuminie można leczyć zaburzenia pracy serca, choroby płuc, problemy z wątrobą, zaburzenia metaboliczne, neurologiczne, immunologiczne oraz chorobę Parkinsona i Alzheimera. W trakcie badań nad kurkuminą odkryto, że zbudowana jest m.in. z turmeronu – bioaktywnego składnika poprawiającego pracę mózgu, który również regeneruje jego komórki.
Kurkumina dzięki swoim właściwościom antyoksydacyjnym, przeciwnowotworowym i przeciwzapalnym efektywnie leczy wszystkie rodzaje raka, w tym raka płuc, okrężnicy, wątroby, piersi, jelita oraz żołądka. Dr. William Lavelley, słynny lekarz specjalizujący się w medycynie naturalnej, twierdzi, że fenomen działania kurkuminy dotyczy jej wybiórczości w niszczeniu komórek, gdyż uśmierca jedynie komórki nowotworowe, a zdrowe pozostawia w stanie nienaruszonym – takiego efektu nie da się uzyskać w trakcie chemioterapii.
Jeśli połączymy kurkumę z miodem otrzymamy preparat o znacznie silniejszych właściwościach zdrowotnych. Dzięki temu połączeniu poprawimy pracę układu pokarmowego, zwalczymy bakterie, wirusy i wzbogacimy florę bakteryjną.
Przepis na naturalny antybiotyk
Składniki:
- 1 łyżka stołowa zmielonej, organicznej kurkumy
- 100g miodu
Instrukcje:
Zmieszaj wszystkie składniki w szklanym naczyniu.
Stosowanie:
Jeśli jesteś przeziębiony lub chory na grypę, spożywaj pół łyżki stołowej preparatu co godzinę. Następnego dnia stosuj lek w tej samej dawce, lecz co dwie godziny, a trzeciego dnia spożyj go trzy razy w ciągu dnia. Nie połykaj go od razu, pozwól substancji rozrzedzić się w ustach. Można także dodać go do herbaty lub ciepłego mleka.
Źródło: healthywebnews.com
Twoja reakcja?





Zostaw swój komentarz