2.50K
Filtr w okapie pokryty jest obrzydliwym, starym tłuszczem. Pozbądź się go bez szorowania.

Nie wiemy, czy zdajecie sobie sprawę, ale filtr w okapie kuchennym musi być regularnie czyszczony. Cały tłuszcz i dym z Twojego codziennego gotowania zostaje przez niego wchłonięty.
Czy naprawdę chcesz przebywać w kuchni, gdzie brud zbiera się w ekspresowym tempie? Należy pamiętać, aby czyścić to miejsce. Jeśli chcesz wyczyścić filtr, ale nie wiesz, jak się za to zabrać, nie obwiniamy Cię. Jest to nieco skomplikowana czynność i ciężko znaleźć złoty środek.
My mamy jednak na to sposób. Należy pamiętać, aby regularnie sprawdzać filtr, zwłaszcza jeśli dużo smażysz.
Czego potrzebujesz?
- 1/2 szklanki sody oczyszczonej
- gorąca woda
- wiadro
Krok 1: Napełnij wiadro wrzątkiem
Krok 2: Dodaj sodę (powoli, aby się nie spieniła)
Krok 3: Umieść filtr w mieszance i zostaw na 10 – 30 minut (zależnie od stopnia zabrudzenia).
Krok 4: W razie potrzeby wyszoruj szczotką.
Krok 5: Poczekaj aż filtr wyschnie, a potem włóż go z powrotem na miejsce. Gotowe!
Widać różnicę, prawda?
Twoja reakcja?

Super
13

Ha ha
2

Wow
0

Smutny
0

Zły
0
Zostaw swój komentarz