3.82K
Pieczone i chrupiące ziemniaki według przepisu Magdy Gessler. Zachwyci Ciebie i Twoich bliskich

To przepyszne danie na pewno zachwyci Twoich bliskich.
Składniki
- 4 ziemniaki (odmiany mączystej
- 1 łyżka oleju
- sól i pieprz
- 500 ml gęstego jogurt u
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki świeżego kopru
- 4 łyżki szczypiorku
- 4 łyżki natki
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wyszoruj i osusz ziemniaki. Każdy ziemniak nakłuj widelcem, posmaruj olejem oraz posyp solą i pieprzem. Aby skórka była miękka przed pieczeniem zawiń ziemniaki w folię aluminiową. Jeśli chcesz żeby była chrupiąca – nie zawijaj. Ułóż ziemniaki na blasze i piecz przez godzinę. Nożem sprawdzaj czy środek jest już miękki. Wymieszaj wszystkie składniki sosu. Pokrój ziemniaki na pół. Podawaj z jogurtowo-ziołowym sosem.
Twoja reakcja?

Super
18

Ha ha
0

Wow
5

Smutny
1

Zły
0
Zostaw swój komentarz