Home Kategorie Jedzenie Pieczone i chrupiące ziemniaki według przepisu Magdy Gessler. Zachwyci Ciebie i Twoich bliskich

Pieczone i chrupiące ziemniaki według przepisu Magdy Gessler. Zachwyci Ciebie i Twoich bliskich

Pieczone i chrupiące ziemniaki według przepisu Magdy Gessler. Zachwyci Ciebie i Twoich bliskich

To przepyszne danie na pewno zachwyci Twoich bliskich.

Składniki

  • 4 ziemniaki (odmiany mączystej
  • 1 łyżka oleju
  • sól i pieprz
  • 500 ml  gęstego jogurt u
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki świeżego kopru
  • 4 łyżki szczypiorku
  • 4 łyżki natki

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wyszoruj i osusz ziemniaki. Każdy ziemniak nakłuj widelcem, posmaruj olejem oraz posyp solą i pieprzem. Aby skórka była miękka przed pieczeniem zawiń ziemniaki w folię aluminiową. Jeśli chcesz żeby była chrupiąca – nie zawijaj. Ułóż ziemniaki na blasze i piecz przez godzinę. Nożem sprawdzaj czy środek jest już miękki. Wymieszaj wszystkie składniki sosu. Pokrój ziemniaki na pół. Podawaj z jogurtowo-ziołowym sosem.

Kurs online: Masaż i odnowa biologiczna z certyfikatem
Kurs online: Masaż i odnowa biologiczna  z certyfikatem
59,00 zł
89 dni
do końca oferty!
Kurs online z certyfikatem: Masaż i odnowa biologiczna z certyfikatem za 59 zł z firmą Akademia Dietetycznie Poprawni

Twoja reakcja?

Super
Super
18
Ha ha
Ha ha
0
Wow
Wow
5
Smutny
Smutny
1
Zły
Zły
0

Podziel się ze znajomymi!

Zostaw swój komentarz