5.06K
Sprawdź to proste, czekoladowe ciasto na kefirze, które zawsze się udaje. Jest przepyszne nawet z samym cukrem pudrem.
Prościej się już chyba nie da. Idealnie wilgotne i czekoladowe ciasto, które samo w sobie jest już pysznym deserem, ale może być bazą do innych ciast.
Możesz je przełożyć pyszną kremową masą, masą sernikową, dżemem lub podać z cukrem pudrem. Nie zapomnij zapisać sobie tego przepisu, bo przyda się w niejednej sytuacji.
Składniki
- 200 g semoliny
- 180 g cukru pudru
- 1 łyżeczka sody
- 100 ml oleju
- 1 jajko
- 250 ml kefiru
- 25 g kakao
Sposób przygotowania
Połącz mąkę, cukier puder, sodę i kakao, a później dokładnie wymieszaj. Dodaj jajko, kefir i olej. Wymieszaj mikserem na wolnych obrotach.
Wyściel foremkę papierem do pieczenie, równomiernie wlej masę i piecz w 180 stopniach przez pół godziny.
Ciasto możesz posypać cukrem pudrem albo polać czekoladową polewą.
Źródło: interez.sk
Twoja reakcja?

Super
30

Ha ha
1

Wow
1

Smutny
1

Zły
6
Zostaw swój komentarz