Home Kategorie Jedzenie Podgrzewanie tych potraw w mikrofalówce jest niebezpieczne dla Twojego zdrowia. Nie popełniaj tego błędu.

Podgrzewanie tych potraw w mikrofalówce jest niebezpieczne dla Twojego zdrowia. Nie popełniaj tego błędu.

W obecnych czasach kuchenki mikrofalowe są niemal niezbędnym elementem kuchni. Lubimy z nich korzystać, bo są proste w obsłudze i skracają podgrzewanie posiłku do minimum.

Mikrofalówki są coraz bardziej dopracowane, przechodzą rozmaite testy i badania, ale nadal istnieją produkty, których podgrzewanie w tym urządzeniu może doprowadzić do różnych problemów zdrowotnych. Niektóre z nich mogą nawet wywoływać raka.

mikro1

#1. Papryczki chilli

Jest to składnik, który podczas podgrzewania w mikrofali może powodować znaczne problemy ze zdrowiem. Trujące opary mogą podrażnić oczy i poparzyć gardło.

#2. Szpinak

mikro2

Podgrzewany szpinak tak samo jak buraki, rzodkiewki i seler może wytwarzać azotany i inne rakotwórcze związki.

#3. Jajka

Podgrzewane w mikrofalówce jajka będą toksyczne i mogą zaszkodzić Twojemu układowi trawiennemu.

#4. Ugotowany ryż

mikro3

Ponowne podgrzewanie ryżu może doprowadzić do zatrucia, gdyż ciepły ryż jest doskonałą pożywką dla bakterii.

#5. Ziemniaki

Ponowne podgrzewanie ziemniaków może sprawić, że staną się one toksyczne i spowodują zatrucie.

#6. Kurczak

mikro4

Podgrzewanie drobiu w mikrofalówce powoduje zmiany w strukturach białkowych mięsa, co może odbić się na zdrowiu układu pokarmowego.

 

eKurs: Asystentka stomatologiczna
eKurs: Asystentka stomatologiczna
79,00 zł
209,00 zł
60 dni
do końca oferty!
Kurs online: Asystentka stomatologiczna z zaświadczeniem MEN za 79 zł z firmą Online Edukacja (zamiast 209 zł)

Twoja reakcja?

Super
Super
0
Ha ha
Ha ha
3
Wow
Wow
3
Smutny
Smutny
3
Zły
Zły
2

Podziel się ze znajomymi!

Zostaw swój komentarz