Nalewka z liści laurowych zmniejsza poziom cukru we krwi i poprawia zdrowie mięśni i stawów.
Rzadko kiedy ktoś przypisuje ogromną moc liściom laurowym. Wielu z nas wykorzystuje je do przyprawiania potraw i na tym kończy się ich zastosowanie.
Okazuje się jednak, że właśnie liść laurowy ma silne właściwości przeciwbólowe. Ma zbawienny wpływ na trawienie. Stymuluje procesy w przewodzie pokarmowym i pomaga obniżyć poziom cukru we krwi.
Pewnie nie znałeś jego właściwości. Zdradzimy Ci sekret na przygotowanie prostej mikstury, która pozytywnie wpłynie na Twoje zdrowie.
Składniki
- 30 g świeżych liści laurowych
- 300 ml 60% alkoholu
Sposób przygotowania
Posiekaj liście i umieść je w słoiku. Zalej je alkoholem i szczelnie zamknij słoik. Słoik zostaw w temperaturze pokojowej na czas 10 dni. Po upływie tego czasu, odcedź ciecz i umieść ją w butelce.
Z tak przygotowanej nalewki możesz korzystać na dwa sposoby.
Możesz wmasowywać ją w objęte bólem obszary albo spożywać po 10 kropli rozpuszczonych w wodzie 3 razy dziennie przed posiłkami. Pamiętaj, że takiej nalewki nie mogą pić kobiety w ciąży i dzieci.
Dlaczego liść laurowy ma tak silne działanie? Ten liść ma także zdolności do przeciwbakteryjnego i przeciwgrzybicznego działania. Działa również uspokajająco i stymuluje obronę organizmu.
Jednak jego największa moc leży w obniżaniu poziomu cukru we krwi.
Liść laurowy radzi sobie z otyłością, ponieważ przyśpiesza metabolizm i usuwa nadmiar płynu z organizmu.
Warto zaopatrzyć się w liście laurowe i wykorzystywać ich niezwykły potencjał.
Twoja reakcja?





Zostaw swój komentarz