Home Kategorie Jedzenie Tak przyrządzonej kapustki jeszcze nie jadłaś. Szybki i prosty przepis na ciekawą przekąskę.

Tak przyrządzonej kapustki jeszcze nie jadłaś. Szybki i prosty przepis na ciekawą przekąskę.

Tak przyrządzonej kapustki jeszcze nie jadłaś. Szybki i prosty przepis na ciekawą przekąskę.

Kapusta w tym wydaniu zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy.

Składniki

  • 1 kg kapusty
  • 50 g bułki tartej
  • 3 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Kapustę pokrój na grubsze plasterki, ale nie usuwaj głąba, który trzyma razem liście. Gotuj ją przez kilka minut w osolonej wodzie i odcedź. Roztrzep jajko w miseczce, dopraw solą i pieprzem. Do drugiej miski wsyp bułkę tartą. Kapustę zamocz dokładnie w jajku, a następnie w bułce tartej i znowu w jajku. Teraz usmaż ją na rozgrzanym oleju i gotowe.

Fotokalendarz: różne formaty
Fotokalendarz: różne formaty
23,90 zł
60 dni
do końca oferty!
Fotokalendarz A3, A4 lub XL od 23,90 zł w Colorland

Twoja reakcja?

Super
Super
32
Ha ha
Ha ha
0
Wow
Wow
11
Smutny
Smutny
2
Zły
Zły
2

Podziel się ze znajomymi!

Zostaw swój komentarz